«ՕՏԱՐՈՖՖ» ՄԵԹՈԴ

 

«ՕՏԱՐՈՖՖ» քրաֆտ մրգօղիների առավելությունն ու անկրկնելիությունն այն է, որ ամբողջ գործընթացը, սկսած մրգի ընտրությունից մինչև շշալացում, կատարվում է ձեռագործ եղանակով։

 

Մրգի վերամշակում

«ՕՏԱՐՈՖՖ»  մրգային օղիների արտադրությունը սկսվում է դաշտից, երբ մեր գործընկեր ֆերմերներից ձեռք են բերվում որակյալ միրգն ու հատապտուղը: Ընտրվում է բացառապես առողջ և արևաբույր միրգը, որն  արտադրամասում ևս մեկ անգամ ստուգվելուց հետո լվացվում է, մանրացվում մրգային աղացով, կամ կորիզները հեռացվում են կորիզահան սարքով։ Իսկ խաղողը չանչահան է արվում, ապա քամվում՝ առանձնացնելով կեղևն ու կորիզները։ Ստացված խյուսանման զանգվածը կամ հյութը պոմպով մղվում է խմորման սենյակ։

Խմորում

Խմորման սենյակում՝ 18-20 ջերմաստիճանի պայմաններում կարգավորվում է  ph-ը, ապա հատուկ մրգային օղիների համար նախատեսված բարձրորակ գերմանական արտադրության բնական խմորիչներով այն խմորվում է մինչև 28 օր՝ կախված մրգի տեսակից: Խմորման ավարտին ստացվում է մրգային դառը գինի։

Թորում

 Դառը  գինին  անցնում  է  առաջին  թորումը,  որի  արդյունքում  ստացվում   է  15-40  տոկոս  թնդության  սպիրտային  հումքը:  Ստացված  սպիրտային  հումքը  երկրորդ  անգամ  է  թորվում,  որի  ընթացքում  առանձնացվում  են  «գլուխ»,   «սիրտ»  և  «պոչ» ֆրակցիաները։ «Գլուխը»  կամ  պարզ  ասած  վատ  ֆրակցիան՝  ներառյալ  մեթիլ  սպիրտի  գերակշիռ  մասը,  հեռացվում  է  և  այլևս  որևէ  տեղ  չի  օգտագործվում։ «Սիրտը»  կամ  լավ  ֆրակցիան,  սկսվում  է  85   տոկոսից  և  ավարտվում  60-76   տոկոսով՝  կախված  մրգի  տեսակից,  իսկ  «պոչը»  ավարտվում  է  5 տոկոսով: Շշալցման  համար  օգտագործվում  է  բացառապես  սիրտը,  որը  թորելուց,  ապա  առնվազն  6  ամիս  չժանգոտվող  մետաղյա  տարաներում  հանգստանալուց հետո,  բնական  աղբյուրի  բարձրորակ ջրով  բերվում  է  համապատասխան  թնդության։ Այնուհետև առանց սառեցման  ֆիլտրացվում և շշալցվում  է:

 Թորման նրբությունները

Քրաֆտ, խմբային ընդհատ թորման ժամանակ վերը նշված «գլուխ», «սիրտ» և «պոչ» ֆրակցիաների առանձնացումը ստանդարտ գործընթաց չէ և իրականացվում է թորող վարպետի որոշմամաբ՝ հիմք ընդունելով նրա գրեթե բոլոր զգայարանների աշխատանքը։ Դրանով էլ պայմանավորված են ստացվող մրգային օղիների համային յուրահատկությունները, որոնք, ըստ էության,  չեն կրկնվում մեկ այլ արտադրողի մոտ:

«ՕՏԱՐՈՖՖ» մրգօղիների որակի գրավականը

«ՕՏԱՐՈՖՖ» արտադրանքի պրեմիում որակի գաղտնիքն այն է, որ արտադրական ողջ պրոցեսի ընթացքում չեն օգտագործվում քիմիական, համային և այլ հավելումներ, ինչպես նաև շաքար։ Միայն թարմ և լավ հասունացած մրգերն են օգտագործվում մեր մրգային օղիների ստացման համար: Արդյունքում 1 լիտր միրգային օղի ստանալու համար օգտագործվում է 10-25 կիլոգրամ միրգ կամ հատապտուղ։ Մենք աշխատում ենք մրգերի ամբողջ տեսականին ձեռք բերել անմիջապես ֆերմերներից։ Ամբողջ գործընթացը՝ սկսած բերքահավաքից մինչև շշալցում, կատարվում է ձեռքով: Մեր ամենօրյա աշխատանքը նպատակաուղղված է մեր սպառողին լավագույն որակական ցուցանիշներին համապատասխան մրգային օղիների ապահովելուն:

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image